Voetbalclub Fortuna Sittard promoveerde en keerde terug naar de Eredivisie. De thuisbasis van de club in Sittard is een multifunctioneel stadion met 12.500 zitplaatsen, dat naast voetbalwedstrijden gebruikt wordt voor conferenties, evenementen, evenals sociaal maatschappelijke activiteiten. De promotie van de club bracht de noodzaak met zich mee om de faciliteiten van het stadion, inclusief het AV-systeem, te upgraden.

De keuze viel op de xScreen-oplossing

De club koos voor de xScreen-oplossing die in staat is om allerlei soorten digitale inhoud te kunnen combineren en op maat te tonen, waaronder livebeelden en vooraf opgenomen materiaal via het EVADO Content Management Systeem. Zes dnp LaserPanels waren nodig om de verschillende delen van het complex te voorzien van deze hoogwaardige oplossing. Fortuna Sittard koos voor de mogelijkheid om heldere, levendige live-beelden, hoogtepunten van wedstrijden, op maat berichten en advertenties weer te geven binnen de club.

Keuze uit dnp-schermen

Tijdens een bezoek aan ISBC Sport was de voorzitter van Fortuna Sittard, Isitan Gün, onder de indruk van de omvang, prestaties en kosteneffectiviteit van de dnp LaserPanel-oplossing die werd gebruikt als onderdeel van de ISBC-oplossing. Hij was er van overtuigd dat het scherm even goed zou werken in zijn faciliteiten. Daarom werden zes 100” schermen geïnstalleerd – in de businesslounge, het restaurant en bij de verschillende fan locaties binnen de club. Het EVADO cms systeem toont op maat content op zowel wedstrijddagen als tijdens conferenties en sociale bijeenkomsten. “Wij zijn met het xScreen Interactive systeem in staat om altijd op maat de juiste beelden aan te bieden aan de bezoekers van de club, of het nu om trouwe fans gaat of om bedrijfspresentaties. Met de xScreen oplossing hebben we altijd de juiste sfeer te pakken.”

De Fortuna Sittard-ervaring transformeren

“Onze promotie naar de Eredivisie betekende dat we onze stadionfaciliteiten moesten upgraden om de ‘Fortuna Sittard-ervaring’ te verbeteren. Onze zes 100” schermen hebben sponsors en fans aangetoond dat onze terugkeer naar Eredivisie het begin is van een nieuw nieuw tijdperk”, aldus de voorzitter van Fortuna Sittard, Isitan Gün.